Dášin blog

S úsměvem jde všechno líp :-)
 

Slon Indický



SLON INDICKÝ


Hlavním znakem slona indického jsou menší boltce, kratší tělo a
vyklenutá páteř. Vrchol lebky je nejvyšším bodem těla, chobot má na
špičce jen jeden hmatový prstík. Kly rostou jen samcům, ale rovněž u
nich mohou někdy chybět jako samicím. Podle předpokladů dnes žije v
Indii 17000-18000 slonů ve volné přírodě a 3000 slonů v zajetí. Ve Srí
Lance klesl počet z 1200 na 1800. V Barmě žije 3000 divokých slonů a v
Thajsku, na Sumatře, Kalimantanu, ve Vietnemu, Kambodži a jižní Číně se
jejich množství odhaduje asi na 7000jedinců. Také počet pracovních
slonů klesl v těchto zemích téměř na třetinu.



slon indicky





20.03.2008 |
stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< úvod

 

© 2006-2007 Zásobování a.s.

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se